Termiitti | RIP 22.06.2006-02.03.2013

suomenhevonen, ori
22.06.2006 - 02.03.2013
159cm, rautias
kasvattaja Tuomo Lähtemäki EVM
stat. 173: 17-15-15, enn. 21,5aly, vs. 116 755v€

Termiitti, aka Tero, on ensimmäisiä omistamiani kylmäveriravureita. Sen kanssa olen oppinut raviurheilun salat ja niksit, joiden avulla on ollut helpompi touhuta muiden ravureiden kanssa. Ori on todellinen helmi, eikä kuitenkaan ihan paras ensimmäiseksi ravuriksi - se on nimittäin aika meneväinen tapaus. Ihmisläheinen se kyllä on, mikä helpottaa suuresti sen kanssa olemista. Heti alusta asti se on yrittänyt parhaansa, ja jo 3-vuotiskaudella se osoitti kuuluvansa kylmäveriravureihin eliittiin huikeilla sijoituksilla.

Tero käyttäytyy hoitaessa varsin mallikkaasti, vaikka ori onkin. Se on aika helppo hoitaa niin sisällä tallissa kuin ulkona harjauspuomilla. Ulkona se on varmasti vähän uteliaampi - puskien takaahan voi hyökätä vaikka minkälaisia mörköjä! Sisällä karsinassa hoidettaessa kannattaa laittaa Tero kuitenkin ihan varmuuden vuoksi kiinni. Alussa se saattaa vähän stepata, mutta ei kauheasti. Se lopettaa sen jo alkuvaiheessa, joten siitä ei tarvitse huomauttaa. Kaviot se antaa myös aika helposti puhdistaa. Huonoina päivinä se yrittää kuitenkin vähän potkia ja luimia kavioiden kanssa, mutta terävä "Ei" yleensä riittää. Niin kuin varmaan huomaattekin, Tero on ikäisekseen varsin mallikas ja hyväluontoinen. Valjastaessa se seisoo mallikkaasti paikoillaan ja antaa muitten touhuta sen vierellä. Jos sitä kumminkin alkaa kyllästyttää joku juttu, se rupeaa kuopimaan etujaloillaan maata. Ori ei hirveästi pidä suojien yms. laitosta, ja sen huomaa. Tero alkaa silloin huiskimaan hännällään ja alkaa nostaa jalkoja. Taas tällöin terävä "Ei" yleensä riittänee.

Ajaessa mennään eikä meinata. Tero on aina täpinöissään kun mennään ajamaan - oli se sitten ihan tavallinen harjoituskerta kevyellä hölkällä, hiittikerta tai kilpailusuoritus. Korvat hörössä ja kaula kaarella oleva suomenhevonen on varmasti tuttu näky kaikille pohjanmaan paikkakunnalla asuville. Tero lähtee aina mielellään kärryjen kanssa menemään - minne tahansa ja koska tahansa, vaikka keskellä yötä. Ihan aloittelijoiden ravihevonen se ei kuitenkaan ole, sillä se on luonteeltaan hieman kuumanlainen ja ryöstää jonkin verran. Vauhtia tässä kauramoottorissa siis on. Orilla on aika hyvä kilpailuvietti, sillä se haluaa aina olla paras. Starteissa ei riitä mikään keskinkertainen sijoitus, vaan Tero kyllä hankkiutuu kärkeen hinnalla millä hyvänsä. Kotona harjoitellessa se vain yleensä leikkii eikä keskity ollenkaan. Samoin käy myös kilpailupaikoilla lämmitellessä. Itse kilpailutilanteessa se kuitenkin tekee aina parhaansa ja se on tärkeintä.

Sukutaulu

i. Tommin Jätkä
tprt - 154cm
enn. 24,0aly
ii. Jäämiehen kaveri
ie. Leijukka
e. Taimin Kukka
rt - 153cm
enn. 31,9ke, KTK-II
ei. Pippurisumu
ee. Kaalimaa

Teron suvussa on runsaasti ravureita. Sen isä, Tommin Jätkä, on tehnyt huikean uran, mikä sisältää yli 100 starttia ja ~50 sijoitusta kolmen parhaan joukkoon. Ennätyskin on huima 24,0a, mikä oli siihen aikaan vallan mainio saavutus. Nykyään ori majailee ja viettää eläkepäiviään omistajansa kotitallissa pohjoisessa. Se on luonteeltaan hieman samanlainen kuin Terokin - komea, mutta reipas. Tero ei ole ainoa Tommin Jätkän jälkeläinen, vaan sillä on puoliveljiä sekä -sisaruksia aikamoinen määrä.

Taimin Kukka, eli Taimi, on sekin ihan kohtuullisen uran tehnyt tamma. Näyttelyissäkin kierrellyt tamma on kisauransa päätteeksi siirtynyt vallan jalostuskäyttöön, ja tällä hetkellä Terolla on puolisisaruksia reilu viisi kappaletta. Taimi on omistajaperheensä silmäterä, varsinkin perheen pikkuiset ovat opetelleet hieman ratsastamaan tammalla, vaikkei sitä ole mitenkään siihen koulutettu. Se on pienehkö kooltaan, mutta samalla myös pippurinen sille päälle tullessaan. Sen jälkeläiset ovat pärjänneet hyvin raviradoilla, kuten myös Terokin.

Jälkeläiset

07.12.2012 t. Matilda Wes (e. Vilda)
10.05.2012 t. Iki-Adaliina (e. Iki-Adalmiina)
10.03.2012 t. Iki-Alli (e. Taia'n Tuulenkuiske)
06.03.2012 t. Iki-Aino (e. Papiljotti)
05.10.2011 o. Valtarian Temetus (e. Korven Helmiina)

Kilpailukalenteri

* Huvi-Tunturi- muistoajon 2012 voittaja
* Narrilaivan Jääkuningas 2012 - ajon kolmas (karsintavoitto)
* Virtuaalimestaruus 2011 - ajon toinen (karsintavoitto)
* Narrilaivan Suomipoika 2011 - ajon toinen
* Sisun Superori 2011 - lähdön kolmas
* Aken ravitallin Synttäriajo 2010 - lähdön toinen
* SV'n Kesä Stayeri - ajon kolmas
* Narrilaivan Jääkuningas 2010 - ajon finalisti (karsintavoitto)
* Olympia - ajon finalisti (karsinavoitto)
* Jussipoika - ajon toinen

Katso kilpailukalenteri


kaikki sivuston materiaali © Meeri N. / Snilli, ellei toisin mainita.
TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN!